OPEN vergadering over oosterweel - 12 mei 2022

Als af en toe de gewoonte hield Lions Club Kontich een open dinner-vergadering rond het thema van de Oosterweelverbinding. Spreker was Pieter Thomaes, Legal Manager van Lantis. De 38 aanwezigen bestonden uit reguliere clubleden en hun genodigden, actief binnen een plejade van diensten en ondernemingen zoals de Haven van Antwerpen, Marine Stewardship Council België, Gillis Vastgoed & Ugly, Capsugel, Orbis Risk Partners, Visitron, Aannemingen Van Laere, Exmar, Schreurs Transport, Belfius, LBC Tank Terminals en de AXA Group. Zij vertegenwoordigden een verscheidenheid aan invalshoeken wat bijdroeg tot de levendigheid van de vraagstelling en de tafelgesprekken achteraf - wat erg gewaardeerd werd door Guido Dua, Voorzitter van LCK, in zijn slot- en dankwoord op het einde van de avond.

Spreker Pieter Thomaes gaf een gedetailleerd en zeer gestructureerd overzicht van de Oosterweel werken - achtergrondinformatie, voorbereiding, huidige en toekomstige werven, de maatschappelijke uitdagingen...

Aangaande de huidige activiteiten werd dieper ingegaan op het Oosterweelknooppunt, de R1-Noord, de Scheldetunnel, de Kanaaltunnels, de Linkeroever en situatie in Zwijndrecht.

Voor luchtopnames en grafische voorstellingen, zie ook hier.

Ruime belangstelling op een warme, zomerse avond