Wasmachines voor Rochefort

Onmacht in Wallonië

Dit verhaal begint op zaterdag 14 augustus 2021 : Oswald van Sintejan van Lions Club Minerva vraagt Guido Dua, voorzitter van Lions Club Kontich hem te vergezellen naar Rochefort om mee hulpgoederen te leveren aan de Lionsorganisatie van het rampgebied in Wallonië. Voedsel en kledij zijn echt niet meer nodig, wel elektro en liefst groot elektro dixit Jerome Costa, coördinator voor inkomende hulp bij de Lions Club van Rochefort.

Die avond ontmoet Guido Dua een goede kennis Bart Paternostre van Makro die hem dadelijk in contact brengt met de verantwoordelijken van Mediamarkt Machelen. Na overleg met het bestuur van Lions Club Kontich worden 10 Bosch wasmachines  besteld. Ook Mediamarkt doet een financiële geste en zorgt voor vervoer en levering wat gebeurt op zaterdag 21 augustus. Dit nog geen 7 dagen na de hulpvraag van Lions Rochefort!

Door het Lionsnetwerk is Lions Club Kontich ze zeker van dat de wasmachines bij de juiste mensen terechtkomen. Met bijzondere dank aan Oswald van Sintejan en Magda Baptist, Lions-gouverneur van District 112B.

Na de gematigde euforie door de dankbaarheid die de mensen aldaar toonden, wordt de sfeer echter triest en onmacht maakt zich meester van diegenen die mee Trooz bezochten… 1 stopcontact per gezin, lopend water dat je niet wil drinken alleen door de kleur, Dixi-toiletten op straat…  Alleen het leger is gelukkig present voor maaltijden en medische zorg.

Waar zijn de bulldozers, hijskranen, de nodige wegenwerken, de werken aan nutsvoorzieningen… wellicht is hier een goede verklaring voor, maar meer dan 1 maand na de ramp?

Guido  Dua is trots op de Lionsorganisatie en op zijn Lions Club Kontich in ’t bijzonder. Helaas overheerst de onmacht bij het zien van zoveel ellende.

Voor het fotoboek van Lions België, District 112D, aangaande de ontvangen hulp, klik hier

Bovenstaand relaas is gebaseerd op een verslag van Marc Ceulemans in Het Laatste Nieuws van 23 augustus 2021.

Met dank aan HLN om dit te hebben gecommuniceerd.