lions clubs international en covid-19

Naast de vele initiatieven op lokaal en Belgisch vlak draagt Lions Club Kontich ook bij tot de humanitaire steunacties, wereldwijd georganiseerd door Lions Clubs International Foundation (LCIF).

Normaal zijn LCIF acties verenigd rond vijf thema's die elk een belangrijke uitdaging uitmaken voor de mensheid: Diabetes, Oogziekten, Honger, Milieu en Kanker bij kinderen.  Hier is, hopelijk tijdelijk, een zesde thema aan toegevoegd: lokale gemeenschappen steunen om de COVID-19 pandemie te overwinnen.

Ook bij deze zesde prioriteit verleent LCIF belangrijke assistentie en helpt verder om het post-COVID-19 "nieuwe normaal van morgen" voor te bereiden. Het filmpje hieronder geeft een sprekend overzicht.

de lions beweging in zijn eerste dagen: 1917-1920